Saturday, May 1, 2010

kultuuriaspektidest

Sao Paulo on nii rahvuskultuuride sulam kui ka tänapäeva Brasiilia kultuuripealinn. Ehk pole siin sellist tugevat "brasiilialikku kultuurhingust" ja imidzit nagu Rio vanalinnas või paljudes teistes kohtades, mis rohkem stretüüpidele vastavad. Sao Paulo kultuur on rohkem multikultuursem, samas sisaldab puhtal kujul paljut sellist, mis immigrantidele põlvkonnad siia 150 aasta jooksul toonud on. Ning Sao Paulos on kõik alati uus ja pidevas arengus, ajalugu ei loeta sajandites vaid aastakümenetes.

Igal hetkel võib leida mõne huvitava kultuurisündmuse. 2 nädalat tagasi oli siin Lõuna-Ameerika kõige tähtsam dokumentaalfilmide festival, mille kohta võib lugeda Mele artiklist. Filmifestivalil olid vaatluse all paljud Brasiilia igapäevareaalsuse kõige tervamad sõlmküsimused:

http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=10642:suur-annus-tott-kuemne-paeevaga-&catid=4:film&Itemid=3&issue=3297

Mõned nädalad tagasi käisin Liberdade - Jaapani linnaosas - söömas sushit. Liberdade ongi väike Jaapan.

Ning laupäeval käisin ka Vila Madalena laadal Benedito Calixto väljakul, mida peetkase seal igal laupäeval. Seal näeb palju Vila Madalena boheemlaslikku isloomu - laadal saab aru miks vila madalena on vila madalena. Seal müüakse palju kunsti, raamatuid, muusikat ja vanakraamitooteid. Saab maitsta erinevaid suupisteid, jäätisi, maiustusi. Näeb palju sambat, bossanovat ja muid muusikastiile, mida siin aastakümnete jooksul on viljeldud. Kõigest sellest annab päris hea ülevaate see tore video:

No comments:

Post a Comment