Tuesday, February 9, 2010

kunst Sao Paulos

Järgmisel päeval käisin vaatamas Vila Madalena boheemlaste rajooni. Nimelt on seal paar tänavat, mille seintele on joonistatud kõikvõimalikke postmodernistlikke graffiteid ja muid kunstiteoseid. Kõik see on minu arust üks SP huvitvamaid vaatamisväärtusi. Tegelikult on see tänaseks juba omamoodi kunstiajalugu, mis näitab SP kosmopoliitset iseloomu ja elanike loomingulist jõudu.


Jah, loomulikult elasid sellised kunstnikud enne ka meie majas, sest suurem osa seintest on kaetud sääraste joonistustega. Minu toas on näiteks Brasiilia kaart. Üldse on SP tuntud nn. tänavakunsti poolest, mida võib märgata teede ääres tühjadel seintel igal sammul. Tegin sellest päris põhjaliku fotoülevaate.











































Teisipäeval käisin Sao Paulo tähtsamas kunstimuuseumis, MASPis. See asub otse Av. Paulista keskel, seega väga meeldivas regioonis. Seal oli suur hulk parimate Euroopa kunstnike orignaale, ning hetkel eraldi spetsiaalnäitus Marc Chagalli töödest. Võin julgesti väita, et see oli üks ilusamaid kunstimuuseume, kus ma kunagi käinud olen. Pealegi oli see teisipäeval täitsa tasuta.



No comments:

Post a Comment